tisdag 20 december 2011

SPA

Yes, i lördags åkte jag till Enköping - mötte upp  min syster utanför Hotell Astoria där vi skulle sova. Gick in på ett undebart kafé som låg några meter från hotellet, där tog vi en snabb lunch innan vi åkte upp till hotellrummet och böt om till badkläder, åkte ner till SPA:et och fick en sån underbar behandling. Tog rygg-nacke och ansiktsmassage. AAhh det var så otroligt skönt...
Efteråt åkte vi upp till hotellrummet och la oss i sängen och bara slappa och prata innan vi bestämde oss för att dra ner på stan och se vad den hade att erbjuda denna lördagseftermiddag.
MEN typ allt var stängt och det fanns knappt nå affärer. Det var inte alls som man hade tänkt sig, trodde Enköping skulle vara en stor stad men icke det. Men det var en mysig stad, det var kullerstenar, gamla hus, små små affärer på olika gator, en stor fin kyrka, och ett underbart kafé (Tant Astas kafé)
Vi hittade iaf ett kafé som var öppet, och där satt vi i nästan två timmar tills det var dags att gå tillbaka till hotellet för att äta en tre-rätters middag.
Förrätt: kronärtskockssoppa med skaldjur
Varmrätt: Hjortronfilé (Hjortfilé) med potatisfondant och murkelsås
Efterrätt: chokladmousse med en touch av gin och varm frukt

(Det var servitrisen som sa att vi skulle få hjortronfilé,)Då syrran ville ha något annat i matväg till varmrätt, så gjorde dom bort sig så vi bägge fick lax istället, men det gjorde inte mig nå för den var supergod.

Efter flera timmars ätande och drickande så kallade sängen. Men tyvärr var sängen supermjuk så varken jag eller syrran sov så speciellt bra den natten. Så när vi skulle upp vid 9 så kändes det som att vi knappt sovit nå.
Men tröttheten försvann snabbt när vi kom ner till frukostbuffén...Det fanns ju tonvis att välja och vraka emellan. Frukostbuffé på hotell och båt är storslaget!! :-D

Proppmätta efter frukosten så tar vi en dusch och packar iordning allt, för att sedan checka ut och dra ner på stan för att gå igenom alla affärer medans dom var öppna, och det fanns en hel del småaffärer här och var. Mycket speciella affärer också som hade rätt orginella saker. Söndagen slutade med en fika på Tant Astas kafé igen innan vi for åt varsitt håll.

Överlag så var den en jätteskön helg med min syster även om vi kanske inte blev utvilade. Men det var skönt att bara få vara och få prata.

Inga kommentarer: