måndag 8 augusti 2011

Bil

Idag har det varit mysväder, det har regnat princip hela dagen, så vi har inte gjort så mycket. My har lekt med en kompis, Fjunet tog en rejäl sovtur mitt på dagen, jag har gått igenom några lådor i köket och kastat en massa skit och även hittat en massa kort och annat smått och gott.

Vid middagstid åkte jag och hämtade Jennifer i Enköping, på vägen dit kom ja att tänka på vilken otur vi egentligen haft med alla bilar vi haft, jag började fundera på om det inte var eller är meningen att vi ska ha bil.
Den första bilen vi hade var en Ford Scorpio. Johnny tyckte dom var så fina såååå. Men när vi kört med den ett tag visade det sig att allt var ju typ trasigt under den. Så då köpte vi en golf variant, en 1,4. anken var att den var ju bensinsnål eftersom att vi åkte så mkt. Den hade en rostfläck på ena dörren, men under tidens gång precis när jag sålde den så var det nå vajkalle på högersida vid däcke (kommer inte ihåg va det var heller) Så det var ju tur iof att vi sålde den. Köpte en v40, det första felet var att ratten var glapp, tyvärr inget man kände av då man prova den då det var grusväg. Sen blev det bara mer o mer fel på den bilen, så till slut sålde vi den å, eller böt mot en Skoda. Som var i princip helt felfri,men för något år sen började den lägga av vid korsningar.  och sen blev det bara värre och värre, så till slut fick man gasa igång den, och hålla in gasen hela tiden för annars dog den. Så den sålde vi iväg. Skaffade då V70 som vi har nu, och den är det också fel på, det klonkar bak, värmepaketet bör bytas, det var ett ex antal fel redan efter vi köpte den fast då stod ju bilia för det.
Så min tanke var i bilen idag: Har det varit mycket fel på bilarna för att dom legat under 50 tusen. Skulle det bli bättre med en dyrare bil, skulle den vara felfri längre? eller skulle det innebära lika mkt problem? Eller är det bara så att vi inte ska ha någon bil?? Men det måste vi ju...
JA, det här med bilar är inte lätt....det är ett sort SUCK!

god natt

Inga kommentarer: