torsdag 24 juni 2010

ALV

I Måndags morse packade vi in oss i bilen och begav oss neråt i landet mot Vimmerby, först plockade vi upp My och Alice vid campingen som låg på vägen ner, vi mötte regn och åter igen regn, tidvis var det som om någon hade öppnat en kran. Stannade och tog en fika och fortsatte sedan neråt igen. Väl framme i Vimmerby letade vi på en Handelsbank och satte in våra småpengar som var våra semesterpengar, sen letade vi reda på ett matställe där vi lunchade. Åkte till campingen och plockade ut nycklar och biljetter, det småduggade lite, men det gjorde inte så mycket. Vi parkerade bilen brevid stugan och begav oss in i Astrid Lindgrens Värld. Tog karta och program med oss. Vi såg Lotta på bråkmakargatans hus, och karlsson på taket, Emil i Lönneberga, mattisborgen, junibacken. hann se en teater med Ronja rövardotter innan stängning. Till en början var det rätt rörigt. man visste ju inte riktigt vad som väntade en och hur allt var upplagt.
Jag och Alice åkte och handlade lite och sen käka vi kvällsmat och satt i stugan innan sängen kallade.
Dagen efter packade vi ihop allt igen, la allt i bilen, städa stugan och begav oss in igen i ALV. Men denna gång hade vi lite mer koll på allt och tiden rann iväg, det var mycket teater och lotteristånd, käka pannkaksbuffé där man fick äta hur mycket man ville till ett rimligt pris och det fanns sylt,grädde,strössel och såser. Så det var bara att ta för sig. Vädret var mycket mycket bättre denna dag. Vi hade att göra hela dagen och sista föreställningen vi titta på var Emil i katthult. Efter den var det dags att bege sig hemåt igen, hade ingen större lust att åka hem då jag tyckte det var så skönt att vara hemifrån och bara njuta.

Kom hem halv 12 på natten, hade då snurrat i linköping (tror jag det var) för att leta efter ett matställe, men gav upp efter typ nästan en timmes snurrandes.
Stupa i säng halv 1.

Bilder kommer att komma upp på bilddagboken snart.
En mycket härlig resa iaf!!

Inga kommentarer: